”Framtidens försäkringar är här” Written Insurance startar i Sverige

En ny aktör har gjort entré på den svenska försäkringsmarknaden — Written Insurance med tillstånd för distribution av både sak- och livförsäkring och med den internationella försäkringskoncernen Accelerant i ryggen. 

Written är registrerat i Sverige som försäkringsförmedlare sedan den 18 november. Bolaget är ett dotterbolag till den internationella försäkringsbolagskoncernen Accelerant Insurance med säte i Belgien.

Man lanserar sig nu på den svenska marknaden under devisen “stor och stabil, liten och snabb”. Detta syftar givetvis på att man lokalt i Sverige är små och flexibla samtidigt som man har en stor internationell ägare och försäkringsgivare i ryggen.

Från start kommer Written att erbjuda riskförsäkring till person och företag via utvalda samarbetspartners. På hemsidan erbjuds i dag dödsfallsskydd, olycksfallsförsäkring och sjukvårdsförsäkring. Inom sakförsäkring erbjuds bland annat företagsförsäkring och professionsansvar. Avsikten är att efter hand bredda produktportföljen.

Written profilerar sig bland annat när det gäller personlig närvaro i kombination med en hög teknisk nivå. Så här säger Lena Wikström, country manager på Written Insurance, i en presentation av bolagets ambitioner när det gäller kundkontakter:

— Vi vill prata med dig. Det är det inte alla som vill. Att chatta med en chatbot eller hamna hos en digital kundservice kan vara rena öken. När det enda du vill är att prat med en person som kan svar på dina frågor. Det får du göra hos oss. En personlig kontakt som kan din verksamhet. Men så tycker vi också om att ge lite mer.

Accelerant har tidigare varit försäkringsgivare till Nordeuropa Försäkring. I samband med avtalet med Nordeuropa gick ut i maj 2021 fattade Accelerant beslut om att öppna en eget generalagentur i Sverige.

Chris Lee-Smith är Head of Distribution vid Accelerant samt ordförande för Written Insurances styrelse. Han säger bland annat så här i en kommentar:

— Vi såg en möjlighet att starta ett starkt och väl förberett företag i Sverige med en perfekt grupp av anställda. Alla medarbetare har handplockats för att få det allra bästa teamet.

Writtens team består — förutom Lena Wikström av Petra Bylger, chef för underwriting, Nina Idermark, trading underwriting, Simon Mattebo, trading underwriting, Therese Hesselblad, personriskspecialist och Carina Widerström, head of Back Office. Kontoret finns på Artillerigatan i Stockholm.

I styrelsen för bolaget sitter, vid sidan av ordföranee Chris Lee-Smith, Keith Harrison som är Member Relationships Director vid Accelerant.

 

16 december, 2021
Gunnar Loxdal