Written Insurance ingår samarbete med ytterligare en försäkringsgivare

Idun och Written Insurance går in i nytt samarbete.

MGA

Written Insurance är ingen försäkringsgivare men företräder försäkringsgivare, en s k MGA eller cover holder. Detta innebär att ett signerat avtal med Written är som ett signerat avtal med försäkringsgivaren. På detta sätt kan Written skapa både produkter och paketeringar som är mer anpassade och unika för mottagaren. Försäkringsgivarna står risken och Written skriver villkor och förköpsinformation samt räknar premier, administrerar och rapporterar.

  • Jag brukar säga att vi är driftskostnaden på ett försäkringsbolag. Det är nämligen den delen av värdekedjan som är jämförbar med det vi gör. Men vi behöver inte enbart göra det åt ett försäkringsbolag, vi kan representera flera olika bolag under samma ”hatt”. Säger Lena Wikström, Country Manager Written Insurance

 

Försäkringsgivare

Written Insurance utökar nu samarbetet med en försäkringsgivare till, nämligen Idun Liv. Idun Liv kommer att kunna vara försäkringsgivare för livrisker via Written.

 

  • Vi är glada att kunna få vara en del av Writtens erbjudande och ser detta som en början på ett långt samarbete. Vi tycker Writtens upplägg passar bra ihop med Idun. Det ökar vår möjlighet att nå ut på nya ställen på marknaden. Säger Peter Appelgren, VD Idun Liv.

 

Förutom Idun Liv så representerar även Written Insurance den internationella försäkringskoncernen Accelerant, vilken också äger Written. Accelerant är försäkringsgivare på sakförsäkring.

 

  • Det vanligaste är att vi representerar internationella försäkringsgivare, men när vi ser en så bra matchning i ett svenskt bolag, ska det inte hindra oss. Idun kompletterar oss väldigt bra och har visat sig väldigt bra att jobba med. Det ska bli kul att bygga upp detta ihop. Säger Lena Wikström, Country Manager Written Insurance

 

Samarbetet har redan kommit i gång och Idun är sedan årsskiftet försäkringsgivare för livförsäkringar i flera gruppavtal som Written satt upp. Gruppavtalen innehåller flera personriskprodukter som på detta sätt administreras ihop. Skaderegleringen sköts av samma skaderegleringsbolag även om det är olika försäkringsgivare.